Σάββατο 28 Μαρτίου 2015

4 GAME OF THRONES (ep. 1-2) - ΜΙΑ ΩΡΑΙΑ ΣΕΙΡΑ ΜΕ ΗΛΙΘΙΟΥΣ ΘΕΑΤΕΣ



Φυσικά και δεν φταίει η σειρά που δεν την παρακολουθούν όλοι.
Φταις ΕΣΥ που είσαι τόσο ίδιος με όλους.

Έκλασε ο Τύριον στα μούτρα του Τζόφφρυ;
"Καλάαααα του έκανε του κωλόπαιδου που να ψοφήσει στην κόλαση"

Έκλασε ο Τζόφρυς στα μούτρα του Τύριον;
"ΝΑ ΠΕΘΑΝΕΙ ΤΟ ΜΟΥΝΟΠΑΝΟ-ΤΟΣΕΣ ΣΕΖΟΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΡΑΤΑΝΕ ΖΩΝΤΑΝΟ;;;;ΤΟ ΟΡΚΙΖΟΜΑΙ ΑΝ ΣΕ ΔΥΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΔΕΝ ΠΕΘΑΝΕΙ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΩ ΝΑ ΒΛΕΠΩ
OHMYGOD-OHMYGOD-OHMYGOD-OHMYGOD
OHMYGOD-OHMYGOD-OHMYGOD-OHMYGOD
OHMYGOD-OHMYGOD-OHMYGOD-OHMYGOD
OHMYGOD-OHMYGOD-OHMYGOD-OHMYGOD

ΝΑ ΔΕΙΣ ΘΑ ΤΗΝ ΣΚΟΤΩΣΕΙ......
ΨΟΦΑ ΓΑΜΗΜΕΝΕΕΕΕΕΕΕΕ"


 Όταν λοιπόν ακούει κάτι τέτοια ο μέσος νοήμων άνθρωπος, παθαίνει κάτι και του βγαίνει κάτι άλλο σε κάτι πολύ κακό ενάντια στη μαμά σου που δεν σε έκανε κλύσμα ή να σε πιει ζουμάκι κατευθείαν απ' το πουτσοκαύκαλο του μπαμπά σου.


Πάμε λοιπόν να δούμε τα δύο πρώτα επεισόδια της Τέταρτης Σεζόν και τις επόμενες μέρες θα βγάζω κι άλλα άρθρα πάνω στην ενότητα.


Ep. 1: Two Swords
    Είμαστε στο Κίνγκσάλντινγκ όπου ο χούντας ο Τάιγουιν (που κακά τα ψέμματα, είναι τόσο ηγέτης και τόσο γκεσούντχάιτ που όλη η βασιλική φρουρά του ξηγιέται τέτοιο ζιγκ-χάιλ που τα δάχτυλα στις παλάμες τους γίνονται χαλκομανία), ο Τάιγουιν λοιπόν υποδέχεται τον -καλό πλέον- γιο του, Τζέιμι, που έχει μείνει κουλός από ένα ατύχημα που είχε όταν χτύπησε με βία το χέρι του πάνω στην κόψη ενός πολύ κοφτερού μπαλτά. Του κάνει δώρο ένα σπαθί από Βαλλυριανό Μέταλο, το οποίο προέρχεται από το παλιό σπαθί του Νέντ Σταρκ που το έχασε όταν απέκρουσε με τον λαιμό του ένα πολύ...πολύ...κοφτερό...τσεκούρι. Με αυτόν τον τρόπο προσπαθεί να τον πείσει να δεχτεί τη διαδοχή και να γίνει κληρονόμος του όταν ψοφήσει. Όμως ο αναγεννημένος πλέον Τζέιμης, που έχει πλέον ασπαστεί τον χριστιανισμό, προτιμά να μείνει βασιλικός φρουρός, ένα ταπεινό χαμομηλάκι, μια τουλίπα του αγρού. Αγανακτισμένος ο Τάιγουιν του χαρίζει το σπαθί και τον στέλνει στο χίλιοδιάολο.
   Όξω απ' τα τείχη, στην εθνική οδό Ντορν-Κινγκσλάντινγκ έχουν αράξει, ο Τουλουμοτύριον, μαζί με τον Μπρον το μπόντυγκαρντ και το όρθιο σεξ, τον Πόντρικ (αν θυμάστε, τον λογιστή του Κοντού που του κάνανε δώρο 3 πουτάνες και ήτονε τόσο καλός που τα κορίτσια δώσανε πίσω τα λεφτά). Κάθονται λοιπόν και περιμένουνε τον πρίγκιπα Όμπερυν, τον πιο μερακλή κωλομπαρά σε όλο το Essos. Αντ' αυτού φτανει ο βαστάζος του και τους λέει ότι ο άρχοντας έχει ήδη φτάσει στην πόλη και οργανώνει παρτούζα σε τοπικό μπορντέλο πολυτελείας. Αμέσως φεύγουνε να τονε βρούνε.
   Ο Όμπερυν βρίσκεται όξω από το μπουρδέλο με την συμβία του την Ελάρια και με βαριά Ντορνίτικη προφορά διαλέγουνε πουτάνες καθώς και κάνα δυο παλικάρια γιατί όργιο χωρίς λάδωμα και αντρικής ροδέλας είναι σαν μπογάτσα χωρίς κρέμα.
Κείνη τη στιγμή σκάνε δυο φαντάροι των Λάννιστερ τραγουδώντας Χρύσπα. Ο Όμπερυν ταράζεται συμπούρμπουλος στο άκουσμα του ανόσιου τραγουδιού και μαχαιρώνει τον ένα πριν προλάβει  καν ο άλλος να πει "μου κάνει πλάκα ο θεός". Ευτυχώς με έγκαιρη είσοδο, ο Τουλουμοτύριον προλαβαίνει τα χειρότερα και πάνε πιο κάτω να το συζητήσουν. Ο Όμπερυν λέει του Κοντού ότι ναι μεν ήρθε για το γάμο του καημένου του Τζόφφρυ (που όπως έχω αναλύσει σε άλλο άρθρο ήταν θύμα μπούλινγκ του Τύριον ήδη από το πρώτο επεισόδιο και γι' αυτό συμπεριφερόταν έτσι), αλλά απώτερος σκοπός του ήταν να εκδικηθεί για το φόνο της αδερφής του και των παιδιών της από το Βουνό, μετά από διαταγή του Τάιγουιν.
   Μετά ο Κοντύριον βρίσκεται στους κήπους να προσπαθεί να σταθεί συναισθηματικά στη γυναίκα του η οποία έμαθε για τον Κόκκινο Γάμο και το πως σκοτώθηκε η πανηλίθια μάνα της και ο τρίχαζος αδερφός της, όμως μάταια. Ο Κοντός φεύγει για να πάει στο δωμάτιό του. Εκεί τον περιμένει η Σάε, που από την αγαμία τα έχει δει όλα. Προσπαθεί να τον βιάσει, αλλά ο Τουλουμοτύριον της ρίχνει σπρέι πιπεριού και καλεί την Διεύθυνση Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Γουέστερος για να καταγγείλει αποπλάνηση κοντού ενηλίκου. Η Σάε φεύγει ντροπιασμένη μουρμουρίζοντας "εντάξειαρχίδιθαταπούμεσταεπόμεναεπεισόδια".
Κάπου μεσολαβεί μια φάση όπου οι πλαστικοί χειρούργοι βάνουν του Τζέιμι ένα ολόχρυσο προσθετικό χέρι που ένας θεός ξέρει πόσο ζυγίζει. Ο Τζέιμης την πέφτει στην αδερφή του αλλά αυτή τον χιλοπιτώνει με τον χειρότερο τρόπο: λέγοντάς του ότι έλειπε καιρό και δεν άντεχε χωρίς σεξ οπότε αναγκάστηκε να μαζέψει τόσες κρεατόμπαρες που έκανε το νιμού της σαλαμάδικο.
Όξω στα δάση βρίσκεται η Σάνσα η Αειπαρθένα, όταν ξαφνικά εμφανίζεται ο Χοντρο-Χόλλαντ, ένας ιππότης που η παρεμβολή της Σάνσα του έσωσε τη ζωή από την οργή του Τζόφφρη και της κάνει δώρο το βαφτιστικό σταυρό της μάνας του. Από μακριά τους παρακολουθούν η Μπριάμ-το θηλυκό Βουνό και ο Τζέιμης.
Η Μπριαμ του υπενθυμίζει να τηρήσει την υπόσχεσή του να επιστρέψει η Σάνσα στους Σταρκ, αλλά αυτός της λέει
 "γιατί, έχει μείνει και κανένας;" .

   Στο Βορρά βρίσκεται η Υγρήττ (η γκόμενα του Τζωσνόου) με τους άλλους Άγριους και όταν δεν βρίζουν ομαδικώς τον Τζω κατευθύνονται προς το Μαύρο Κάστρο για σκοτώσουν όλη τη Νυχτερινή Φρουρά.

   Στο Μαύρο Κάστρο ο Τζωσνόου αναρρώνει από τα βέλη της Υγρήττ. Του έχει μείνει κουσούρι και περπατάει λίγο σα συγγαμένος από το βέλος που τον πέτυχε ακριβώς πάνω στο αριστερό κωλομέρι και προσπαθεί να πείσει τους αρχηγούς του ότι ο Ρομάνς, ο αρχηγός των Αγρίων έχει ξεκινήσει επίθεση εναντίον τους. Αυτοί του λένε "ορκίσου στη μάνα σου" 
(φανταστικό αστείο γιατί βασικά ο Τζω δεν ξέρει ποια είναι η μάνα του).
    Κάπου στα κορφοβούνια του Essos κάθεται και ψωλοαρμενίζει η μητέρα του Κουμουνισμού, η Ντενέρυς μαζί με τα δρακάκια της που, πλέον έχοντας μεγαλώσει, μοιάζουν πιο πολύ σαν κροκόδειλοι με φτερά....κάτι σαν τη σερβιέτα της Μέρκελ. Παίζοντας με ένα ψόφιο αρνί, η Ντενέρυς πάει να βάλει το χέρι της και τότε ο πρωτότοκός της δράκος της βάζει τις φωνές "ΜΑΝΑ ΑΣΤΟ ΚΑΤΩ ΤΩΩΩΩΩΡΑΑΑΑΑΑ". Αυτή η καημένη του λέει "μα παιδί μου δεν παίζουνε με το φαγητό...." και ο Ντρόγκον να ουρλιάζει "ΠΟΤΕ ΣΟΥ ΔΕΝ ΜΕ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ" και παίρνει το αρνί και κλειδώνεται στο δωμάτιό του και βάζει τα ακουστικά του.
    Τότε αντιλαμβάνεται ότι τα δρακάκια της θα αρχίσουν να της βγάζουν γλώσσα και βρίζει την ώρα και τη στιγμή που έγινε μάνα. Τότε έρχεται ο πιστός της σύμβουλας και κρυφός θαυμαστής της ο σερ Φρέντζόουν και της εξηγεί πως έτσι είναι οι έφηβοι, τετράποδες ορμόνες με φτερά.
   Κάπου πιο πέρα ο Γκριζοσκώληκας, ο αρχηγός των Σπαρτιατών Χωρίς Ψωλή μαλακίζεται με τον Ντάριο Θεοχάρη. Η Ντενέρυς τους συμμαζεύει και με την Κουμουνιστική της Λαοθάλασσα ξεκινούν για την επόμενη πόλη και την απελευθέρωση όλων των σκλάβων της Εργατιάς και την διδασκαλία του Μαρξ και του Λένιν.



 Episode 2: The Lion and the Rose

    Στη Δρακόπετρα (Dragonstone) μια ακόμα βαρετή μέρα ξεκινάει με την καθιερωμένη θυσία στην πυρά τριών κακομοίρηδων. Το event το έχει διοργανώσει η Ιέρια του θεού του Φωτός, η Μισάντρα που είναι και η MC της συναυλίας. Αμέσως μετά ακολουθεί δεξίωση στο φτωχικό του Στάθη Μπαράθεου.
  Στο Κακοφρούριο (Dreadfort) είναι ο σαδιστής γυμνοσάλιαγκας, ο Ραμσής Σνόου μαζί με το pet του,τον Θείο Γκρέιτζόυ που από τότε που συνέβη το μοιραίο (για όσους δεν θυμούνται, το καβλί του Θείου Γκρέιτζόι χτύπησε με βία πάνω σε ένα κοφτερό μαχαίρι και αποκόπηκε), τον Θείο Γκρέιτζόυ λοιπόν που πλέον τον φωνάζουν Ριρή.

   Κάπου στο Βορρά βρίσκονται ο Μπραν Σταρκ (ο προτελευταίος γιος του Νεντ και η γαμημένη αιτία του πολέμου, αφού το μαλακισμένο πήγε να κάνει μπανιστήρι στα αδέρφια Λάννιστερ την ώρα που γαμιώντουστο και ο Τζέημης με ένα φοβερό κροσσέ τον έστειλε Three Doors Down να μαζεύει τη σπονδυλική του στήλη με το φαράσι), ο Τζουτζές (ο σγουρομάλλης Ηδονοβλεψίας που βλέπει τσόντες μπαίνοντας ψυχικά στο σώμα ζώων) και η αδερφή του, η Κακιάμουημοίρα.....ΑΑΑΑΑΑ....και ο Χόντορ!!!!
Έτσι όπως περπατούσαν αμέριμνα, ξάφνου συναντάνε ένα δέντρο που είχε χαραγμένη μια μουτσούνα. Ο Χόντορ πάει τον Μπραν ν' ακουμπήσει τη μουτσούνα και αμέσως ψυχικές εικόνες γεμίζουν το μυαλό του παιδιού (γιατί όπως ξέρουμε, τα μισά δέντρα βόρεια του Τείχους είναι αλειμμένα με LSD και φοβερά μανιτάρια που σε κάνουν να βλέπεις πράματα). Μετά το τριπάκι ο Μπραν ανοίγει τα μάτια του και λέει "ακολουθήστε με" και πέφτει κάτω σαν το σακί γιατί είναι ανάπηρος.

   Στο Κινγκσλάντινγκ, το πρωί πριν το γάμο του Τζόφφρυ, ο Τουλουμοτύριον τα λέει με τον Βαρύ.
Ο χοντρός του λέει να προσέχει γιατί όλοι έχουν καταλάβει ότι ο Σάε είναι η κρυφή γκόμενα του και θα έχει κακά ξεμπερδέματα, ειδικά τώρα που η αδερφή του η Σέρσεϋ δεν τον γουστάρει με την καμία και ψάχνει τρόπους να τον ρουφιανέψει στον πατέρα της, αλλά ο Κοντός νααααααααααα στη γκαραπουτσακλάρα του και "εγώ αγαπώ τη Σέη και δεν την αποχωρίζομαι".
Ο Βαρύς του λέει "καλά μαλάκα, το νου σου....πρόσεξε μη σε μπλέξουν σε μαλακίες" και φεύγει.

   Σιγά-σιγά φτάνουνε οι συγγενείς και οι καλεσμένοι στο γάμο όπου η Μάρτζερυ η Καβλοπαρθένα (που απ' ότι μου είπε ο Φώτης Σεργουλόπουλος και η Μαρία Μπακοδήμου, έχει καβαλήσει ήδη το μισό Γουέστερος) θα παντρευτεί τον Τζόφφρυ τον Σουάγκ, τον Βασιλιά του Yolo με το λοξό το στέμμα. Όλοι χαρίζουν στο ζευγάρι δώρα και άλλα τέτχοια.
Αφού τελείωσε ο γάμος στον ανθοστόλιστο κήπο, κάθονται όλοι μαζί να γλεντήσουν και ο Τζόφφρυς για να διασκεδάσει τους καλεσμένους έχει ετοιμάσει ένα σώου με 5 νάνους να κάνουν κωμική αναπαράσταση του μέχρι τότε πολέμου και της νίκης των Λάννιστερ.....'νταξ' βαθμολογώντας από 0 ως εκλογική ήττα της νδ στις εκλογές, το σόου ήταν για τον πέοντα. Ο Τζόφφρυς για να εκδικηθεί τον Τουλουμοτύριον για τα χαστούκια που του έδινε μικρός, τον βάζει να μονομαχίσει με το νάνο που κέρδισε και ο Κοντός του λέει να πα να πα να πα να γαμηθεί.
   Λυσσάει από το κακό του η καημένος ο Τζόφφρυς και χύνει το κρασί του πάνω στην κεφάλα του Τύριον και τονε βάνει να του σερβίρει αυτός κρασί.
....νεκρική σιγή...
μια πεταλούδα που πήγε να τινάξει τα φτερά της της την έπεσαν δυο κατσαρίδες και τη φίμωσαν για πάντα.
   Μην τα πολυλογώ, πάλι η Μάρτζορυ κάτι έκανε και ηρέμησε η φάση.
Κόβουν τη γαμήλια κατσικομακαρονάδα και ο Τζόφφρυς αφού τρώει μια πιρουνιά ζητάει από τον Κοντό κρασί. Αυτός του δίνει και κατεβάζει την κούπα μονοκοπανιάς.
Κάπου φαίνεται ξεροκατάπιε...καμιά μπουκιά δεν την μάσησε....ποιος ξέρει και του κατσε ο μεζές στο λαιμό.
Ο Τζόφφρυς αρχίζει να πλαντάει και να κοκκινίζει γιατί δεν μπορούσε να αναπνεύσει. Πάει η μάνα του η Σέρσει να του χτυπήσει την πλάτη-ο νονός ο νονός, αλλά τίποτα.
Το κοπέλι απόθανε στα καλά καθούμενα.
Πάνω στην αναμπουμπούλα και στο μαδομούνι, πλησιάζει ο Χοντρο-Χόλλαντ τη Σάνσα (που κάποτε του έσωσε τη ζωή) και την παίρνει για να τη σώσει.
Το καημένο το κοπέλι, ο Τζόφφρυς πεθαίνει μπροστά στα μάτια όλων και η μάνα του μες στον πόνο της διατάζει να συλλάβουν τον Κοντό επειδή φαρμάκωσε το παιδί της.


Η υπόθεση εκκρεμεί και η Εισαγγελέας Κινγκσλάντινγκ έχει διατάξει προκαταρκτική έρευνα. Το άψυχο κορμί μεταφέρεται για ιατροδικαστική γνωμάτευση.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

μην ντρέπεσαι, γράψε τη μαλακία σου