Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2015

ΓΥΝΑΙΚΕΙΕΣ ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ 1-ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΑΝΤΡΕΣ ΑΠΑΤΟΥΝ




   Καλωσορίζω όσους δεν ξέρανε και αυτό το δεύτερο ιστολόγιο.

   Πριν λίγο καιρό μιλούσα με μία φίλη και μου είπε ότι χάνω αρκετούς αναγνώστες γιατί η γραφή μου είναι τόσο κάφρικη που δεν μπορεί να προσεγγίσει το μέσο γυναικείο γούστο. Φυσικά δεν εννοούσε το μέσο γυναικείο γούστο που χαραμίζει χιλιετίες εξέλιξης του ανθρώπινου είδους στο Ναό (ναός=Hondos Center, και όχι κάποια εκκλησία ή γήπεδο) ψάχνοντας ανάμεσα σε χιλιάδες καλοφορεμένες πιστές για να βρει eyeliner που να κάνει βλεφαρίδα μεγάλη σαν περικοκλάδα και έντονη σαν ψυχολογικό τραύμα.

   Σήμερα ανοίγω μια καινούρια ενότητα άρθρων που θα απευθύνεται σε εσάς γυναίκες και όσοι νιώθετε γυναίκες. Σκοπός του είναι όχι, να σας υποβαθμίσω, ούτε να σας βρίσω. Σκοπός της είναι να σας διευκολύνει σε ζητήματα που δεν μπορείτε να αντιμετωπίσετε σε σχέση με τους άνδρες (άνδρας: αυτή η μάστιγα), να μπείτε στην ψυχολογία τους και να τους καταλάβετε. 

Πολλές φορές θεωρείτε πως η θρησκευτική τους προσήλωση και κολλήματα σε ζητήματα, συναγωνίζεται αυτή του στόκου και του γαλλικού μανικιούρ που δεν φεύγει ούτε με κομπρεσσέρ απ' το νύχι.


   Είναι αλήθεια πως σε πολλά ζητήματα η ξεροκεφαλιά μας και η επιμονή μας, να γίνουν όλα όπως θέλουμε εμείς, αγγίζει τα όρια της εμμονής και της πνευματικής καθυστέρισης. Όμως ο άντρας είναι ένα κοινωνικά πειραγμένο μηχάνημα που από μικρή ηλικία το κουρδίζουν να σκέφτεται ότι ο Λόγος του είναι και Νόμος. Βαθιά μέσα του, όταν πάρει μια ηλίθια απόφαση, ξέρει ότι είναι ηλίθια και το γεγονός πως μια γυναίκα του δείχνει το μέγεθος της ηλιθιότητας τον εξοργίζει ακόμα χειρότερα, αλλά ας μην φτάσουμε ακόμα εκεί.


  Ας πάμε στο θέμα μας:

  Γιατί οι άντρες απατούν:


Έχουν δωθεί μερικές εξηγήσεις που είναι από ανυπόστατες έως εκνευριστικά επιφανειακές και σαν στόχο έχουν τη στάχτη στα μάτια.
  •    Λοιπόν, οι άνδρες ΔΕΝ απατούν τις γυναίκες τους γιατί είναι πολυγαμικά όντα και είναι στο DNA τους. Με το ίδιο σκεπτικό, και η βλακεία, το παπατζιλίκι, η μπύρα και το ηχηρό, προκλητικό, μετά από 2 μήνες σχέση κλάσιμο ανήκει και αυτό στο γονιδιακό έλικα των κυττάρων του άντρα. Η πολυγαμία ή η μονογαμία είναι ορθές βιολογικές συμπεριφορές ΟΤΑΝ καθορίζονται από την επιβίωση και την αναπαραγωγή. Όταν οι πληθυσμοί ενός είδους είναι συντριπτικοί υπέρ των θυληκών και ο αγώνας για την τροφή και ζευγάρωμα άγριος τότε σχηματίζονται χαρέμια ή τα αρσενικά έχουν το άτυπο δικαίωμα της πολυγαμίας. Και δεν θα δώσω παραδείγματα ζώων, αλλά θα πάμε σε πολύ πιο ανθρώπινες καταστάσεις. Μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, σε πολλές χώρες τις Ευρώπης οι πληθυσμοί των αντρών ήταν εξαιρετικά μειωμένοι π.χ. στη Ρωσσία στη δεκαετία του 50' όπου για έναν άντρα αντιστοιχούσαν 10-25 γυναίκες. Στις χώρες της Βαλτικής ακόμα και σήμερα, για κάθε άντρα αντιστοιχούν από 4-7 γυναίκες. Βρε δεν πα να να 'χει ο άλλος τόσα σπυριά στα μούτρα που να μοιάζει σαν κινούμενη πίτσα, δεν πα να μυρίζει σα μπαγιάτικος τραχανάς και σκορδομπίφτεκο από του Αλέκου, σίγουρα θα βρει γυναίκα και μάλιστα πάνω από την κλάση του.
  •   Ο άντρας ΔΕΝ απατά γιατί ήταν η "κακιά η στιγμή". Δηλαδή τι; Πήγε για μπύρα με τους φίλους του και από ατυχείς συγκυρίες βρέθηκε με ένα μουνί καρφωμένο στο τέτοιο του;;; Μην τρελαθούμε τώρα.
  •    Ο άντρας ΔΕΝ απατά γιατί ήθελε να πειραματιστεί με κάτι καινούριο χωρίς δεσμεύσεις και να ξαναγυρίσει στο δεσμό του ανανεωμένος. Άμα θες ανανέωση μεγάλε, πες στον άνθρωπό σου ότι θες να πας διακοπές με τους φίλους σου και να μπεκροπίνεις ή ό,τι άλλο στο διάολο θες για μια βδομάδα και κάνε ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΥΤΟ.
  • Ο άντρας ΔΕΝ απατάει γιατί είναι ένα μισογυνίστικο κάθαρμα μονά/ζυγά δικά του και όλα τα γουρούνια έχουν την ίδια μούρη. Ο άντρας, όπως κι εσύ, είναι ένα ον με συναισθήματα, που στο μυαλό του θα ήθελε να έχει έναν σύντροφο που θα του αφοσιωθεί απόλυτα και να μην προδώσει ποτέ.


    "Τότε ρε Χωστήρα γιατί μας το κάνουν αυτό οι άντρες;"


Η άντρες, ανάλογα με το πόσο εύκολα σκέφτονται την απιστία, χωρίζονται σε δύο κατηγορίες: τους Ευκαιριακούς και τους Κατά Συρροήν.

   Όμως είτε είναι Ευκαιρικός είτε Κατά Συρροήν  θα κάνει τη μαλακία του για τους παρακάτω λόγους:

1. Αυτοεπιβεβαίωση ότι περνάει η μπογιά του. Σεξουαλικά δεν υπάρχει στο Σύμπαν πιο ανασφαλές είδος από έναν άντρα που νιώθει ότι γερνά. 
     Είναι πιο ανασφαλής ακόμα και από κοπέλα που ξέρει ότι έχει κορμάρα/προσωπάρα και έχει να ανταγωνιστεί παρόμοιες κοπέλες στο America's Next Top Model. Νιώθει ότι ο σύντροφός του από καθαρή τύχη βρίσκεται μαζί του και ότι τον έχει πλέον συνηθίζει. Αλλά κυρίως νιώθει ότι "τελειώνει" σαν άντρας. Αυτό συμβαίνει συνήθως σε άτομα από 30 έως 40, εκεί δηλαδή που τρώνε τις κρισάρες της Μέσης Ηλικίας, τότε αρχίζουν να κοιτάνε τον κώλο τους αν έπεσε και να μετράνε στον καθρέφτη σαν αυτιστικά τις άσπρες τρίχες και την επιφάνεια της καράφλας. Στον πανικό του ο άντρας πιστεύει ότι δεν του αρκεί που ικανοποιεί τον σύντροφό του (σε περιπτωσάρες για φρενοκομείο, νιώθει ότι ο σύντροφός του υποκρίνεται). Οπότε θέλει να νιώσει, έστω και για μια φορά ότι μπορεί να αποτελέσει αντικείμενο πόθου και κάποιου άλλου. Δεν θα πάω να δικαιολογήσω την πράξη λέγοντας ότι "μετά όμως θα νιώσει μεγάλες ενοχές" γιατί ακριβώς στον αντίποδα στέκεται ένα "μπορεί όμως να συνάψει και παράνομο δεσμό" που στέκει εκεί...μεγαλοπρεπές και τεράστιο σαν τον κώλο της Καρντάσιαν και της Minaj μαζί.

   
     2. Όταν ξαφνικά συναντήσει κάποιο άτομο που, στο μπαφιασμένο από τη ρουτίνα μυαλό του, νομίσει ότι ταιριάζουν και ανταποκρίνεται θετικά στο "ψάρεμά" του. Η ρουτίνα έχει βγάλει έναν άντρα από τις παλιές του συνήθειες που τόσο αγαπούσε, όπως π.χ. τις μηχανές που όταν ήταν 20 χρονών ονειρευόταν να παντρευτεί μια Harley Davidson, να κάνουν μαζί 3-4 Νισέπτικον (ρομπότ-οχήματα με ανθρώπινο χαρακτήρα) και να γεράσουν μαζί. Δυστυχώς όμως δεν βρίσκει χρόνο και ο σύντροφός του δεν το βρίσκει και τόσο ενδιαφέρον και αυτό τον καταρρακώνει χρόνο με το χρόνο. Αν σε κάποια στιγμή βρεθεί με έναν άλλον άνθρωπο που εκδηλώσει το ίδιο πάθος και ξεκινήσουν να μιλάνε, αποκτά την ψευδαίσθηση ότι εδώ έχει βρει ένα ψυχικό δέσιμο. Ψέμα μέγα, κυρίες μου, που όμως δεν τον αποτρέπει εύκολα από το να κάνει τη μαλακία. Να ξέρεις ότι ο ενθουσιασμός τραβά από το καβλί τον άντρα, διότι ο άντρας καβλώνει και με άλλα πράγματα εκτός αυτού που έχεις ανάμεσα στα πόδια σου. Ο ενθουσιασμός σέρνει καράβι.

   3. Το χρήμα και όπου χρήμα, ίσον εξουσία και άλλα. Δεν έχει σημασία αν είναι νεόπλουτος ή αν είναι απευθείας απόγονος του Μίδα και μικρό τον ξεχέζανε με πεντακοσάευρα και τον πλένανε με εβιάν. Ένας άντρας που έχει τους πόρους να κάνει ό,τι γουστάρει και χωρίς επιπτώσεις, αν δεν έχει την κατάλληλη ανατροφή και παιδεία, είναι πάντα επίφοβος.


   4. Η κακή ανατροφή, η έλλειψη παιδείας και τα λάθος κοινωνικά πρότυπα, είναι οι κύριοι λόγοι που ένας άντρας θα ψάξει να ξενοπηδήξει. 
    Όταν από μικρό η καριόλα η μάνα του τον έχει στα ώπα-ώπα, ο πατέρας του τον κερνάει μπουρδελάκι. Όταν βλέπει φίλους του που πηδάνε σαν κουνέλια και τους συγχαίρουν. Όταν η τηλεόραση και τα διάφορα μέσα ποτίζουν το μυαλό του ότι όσο πιο πολύ γαμάς τόσο πιο πολύ σεβαστός είσαι, τότε το παιδί αναπτύσει την προδιάθεση να απατήσει. Σε έναν δεσμό όπου ο σύντροφός του θα τον καλύπτει άψογα και θα τον βάζει σε σωστά καλούπια, αυτή η προδιάθεση θα μένει κοιμισμένη. Αν όμως νιώσει ότι προδίδεται, ότι δεν περνάει καλά ή -το κυριότερο- αποκτά το πάνω χέρι, τότε η πρώτη του αντίδραση είναι να βρει κάπου να τον χώσει, αντί του πιο αντρίκιου να χωρίσει άμεσα.



Υπάρχει όμως και μία πτυχή, λείαν αμφιλεγόμενη, η οποία αξίζει να αναφερθεί: Όταν το έτερον ήμιση για κάποιο σχετικά μεγάλο διάστημα δεν του κάθεται....
    Ναι ρε συ, σκέψου.
Έχει περάσει κάποιος καιρός και κοκό δεν έχει. "Βρε καλή μου-βρε χρυσή μου", βρε να βάζει χέρι, βρε να πάει να ξεκινήσει κάνα σεξουλιάρικο σιτσουέησιον ΤΙΠΟΤΑ...νούλα, μηδέν...Ψάχνει ο καημένος να τον χώσει κάπου και μόνο η χούφτες του ξέρουν το μαρτύριο που τραβάνε. Έχει λιώσει στις τσόντες και τα κιτρινισμένα βρακιά του μυρίζουν dna, πίκρα και σκέψεις γι΄αυτή την καβλογραμματέα που περνάει από τη δουλειά κάθε μέρα. Στα ντουβάρια βρίσκεις χτυπήματα με το κεφάλι ενώ τα σκουπίδια είναι γεμάτα χυσομάντηλα. Σίγουρα θα μου πεις κι εσύ έτερον ήμισή του ότι περνάς μια περίεργη περίοδο, που για κάποιον λόγο καβλώνεις για σεξ όσο θες να ρίξεις Dove σε ένα αχινο και να τον περάσεις σφουγγάρι στο μουνί σου για απίστευτη απαλότητα. Εκεί πρέπει εσύ να κάνεις λίγο την καρδιά σου πέτρα -και εφόσον θες να κρατήσεις τον άντρα σου- να του το εξηγήσεις ήρεμα. Κατόπιν μαζεύεις το μαλλί σου και να του χαρίσεις μια υπέροχη πίπα για να ηρεμεί....έτσι για μια στις τόσες. Δεν είναι κακό, σκέψου το.


Κάπου εδώ λοιπόν φτάνουμε στο τέλος.
Ως συμπέρασμα λοιπόν πρέπει να βγάλουμε ότι στην μεγάλη πλειοψηφία των περιπτώσεων, αυτός που απατά έχει τη βαριά ευθύνη. Είτε άντρας είτε γυναίκα.

Θα γούσταρα να συζητήσουμε το θέμα, τόσο στα σχόλια, όσο και στα sites που ανάρτησα αυτό το άρθρο.
Αν κάποια, ή κάποιες θεώρησαν ότι η ανάλυσή μου τις βοήθησε και θα ήθελα να μάθουν για κάποιο άλλο θέμα που τις προβληματίζει σχετικά με την ψυχολογία και πράξεις των ανδρών, πολύ ευχαρίστως να το αναλύσω στο επόμενο άρθρο. Επίσης, ενστάσεις εκ μέρους των ανδρών και γυναικών είναι ευπρόσδεκτες προς συζήτηση.


















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

μην ντρέπεσαι, γράψε τη μαλακία σου