Δευτέρα 5 Ιανουαρίου 2015

FACEPSALM 7: "ΠΩΣ ΘΑ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΤΟ ΠΑΙΔΙ;"

(ένα παρόμοιο άρθρο είχε γράψει πριν καιρό και ο Πρόεδρος ΑΠΙ, γνωστός και ως Π.ΑΠΙ)


   Υπήρξε μια εποχή κατά τα πρώτα χρόνια της απελευθέρωσης της Ελλάδας από τους γείτονες Τούρκους, που ο κόσμος άρχισε να μαθαίνει ανάγνωση και αρχαία ιστορία. Συνεπαρμένος από όλο αυτό το κλίμα άρχισε να δίνει στα παιδιά του ονόματα αρχαίων προσωπικοτήτων: Περικλής, Αχιλλέας κ.α.
Ήταν μια λογική συνέπεια των συνθηκών. Ο θρύλος λέει ότι εκείνη την εποχή, πολλοί παππούδες και γιαγιάδες έβαλαν τα καριοφύλια της Επανάστασης στον κώλο τους και πυροβόλησαν που το εγγόνι τους δεν πήρε το όνομά τους.

   Διακόσια χρόνια αργότερα και έχουμε φτάσει σε σημείο τραγελαφικό. Μια περίπτωση είναι οι γονείς με ευρωπαϊκά κόμπλεξ κατωτερότητας. Θες παράδειγμα; Θα σου δώσω παράδειγμα. Πάω κολυμβητήριο και ακούω ένα προπονητή παραδίπλα να φωνάζει ένα κοριτσάκι....Αλβιώνα. Μαλάκες πάτε καλά; Είστε σοβαροί;
Το κρατάμε αυτό. Πάμε αλλού: παππούδες και γιαγιάδες που με την απειλή ότι θα τα κάνουν όλα πουτάνα άμα το παιδί δεν πάρει το όνομά τους και το παιδί παίρνει το βγάζουν....Ευλαμπία.
Κράτα το κι αυτό και πάμε κι αλλού: ένας πατέρας στη Ρόδο που είχε την "ατυχία" να κάνει μόνο κόρες και έταξε στην τοπική εκκλησιά της Παναγίας πως άμα κάνει γιο θα τον βαφτίσει με το ντόπιο προσωνύμιό της. Από κωλοφαρδία η γυναίκα του του κάνει γιο και τον βαφτίζει....Τσαμπίκο, επειδή η προστάτιδα της Ρόδου είναι η Παναγία η Τσαμπίκα.





ΤΣΑΜΠΙΚΟ.

Τσαμπίκα-Μπίκα-Μίκα (true story)



   Μαλάκες καταλαβαίνετε τι κάνετε στα παιδιά σας βάζοντάς τα να κουβαλάνε για πάντα ένα μαλακισμένο όνομα;
Κάτσε μισό λεπτό να σου πω:





Ε, αυτό το μήνυμα δεν έχει καμία σημασία αν το παιδί σου το βγάλεις Βρασίδα, Αφροξυλάνθη, Αλβιώνα και Τσαμπίκο. Θα πάει στο σχολείο και με το που ο δάσκαλος θα πει για πρώτη φορά το όνομά του δημοσίως, είναι πλέον καταδικασμένο.
   Στατιστικά μιλώντας, το παιδί σταμπάρεται και μαζεύει 30% παραπάνω φατούρο (καρπαζιές), 55% παραπάνω χλέπες (φτύσιμο), 53% περισσότερα χαρτάκια κολλημένα στην πλάτη που γράφουν "κλώτσα με στ' αρχίδια", 28% περισσότερη "κολώνα" (επώδυνο), 0% επιτυχία με το άτομο που βλέπει ρομαντικά, 38% παραπάνω αποδέχτης φτυσμένων χαρτόσφαιρίδιων από φυσοκάλαμα και 99% αύξηση να κατηγορηθεί ως "ο κλανιάρης της τάξης". Και για όλα αυτά φταίει η μαλακία που δέρνει εσένα γονέα. Γιατί -για να ξέρεις- τα παιδιά είναι ΟΛΑ μικροί σαδιστές που ψάχνουν να βρουν το μαλάκα-διαφορετικό για να σπάσουν πλάκα. Να ξέρεις ότι όλα αυτά τα μικρά τσογλάνια που στο σπίτι τους το παίζουν παναγίες και διαβαστερά, μόλις βρεθούν στο σχολείο μεταμορφώνονται σε ανήλικο-Διοικητής της Βέρμαχτ και παίζουν το "βρες και γάμα τον Εβραίο" με κάθε παιδάκι που θα παρουσιάζει κάποια "ατέλεια".

   Και να σου πω και κάτι; Είναι ρε μαλάκα όνομα το "Θρασίβουλος"; Είναι το "Θεοφύλαχτος"; Είναι το "Μαρισόφη"; Είναι το "Κερασιά" και το "Λεμονιά";;;;;;;;
Γιατί γαμάτε έτσι ασάλιωτα τα παιδιά σας; Δεν σας φτάνει που (Ελλάδα είμαστε) υπάρχει 80% πιθανότητα να είναι ήδη το επίθετό σου μια μαλακία, πρέπει να γίνει το παιδί σου μαλάκας με ονοματεπώνυμο;
Θες να δεις ένα παράδειγμα; Τσέκαρε εδώ----> με βαφτίσανε μαλάκα

   Προχωράμε λίγο το χρόνο και το παιδί έχει αποφοιτήσει από το λύκειο και έχει βρει ένα καλύτερο παρατσούκλι για να αντικαταστήσει τον εμετό που το βαφτίσατε. Το έχετε αποδεχτεί και στ' αρχίδια σας κιόλας, εσείς γονείς είστε και το καθήκον σας το κάνατε. Το παιδί όμως θα πάει και σε άλλα μέρη και θα συναντήσει και ανθρώπους που δεν το ξέρουν. Θα πάει π.χ. να πιάσει δουλειά και όλοι θα γελάνε εις βάρος του, αυτή τη φορά πίσω από την πλάτη του (κλάμα μέχρι να το συνηθίσουν και να τους είναι αδιάφορο). Θα πάει να κάνει σχέση και μια μέρα θα πέσει η ταυτότητα στα χέρια του έντερου ήμισι και τότε θα έρθει η αντίθετη λίμπιντο, γνωστή και ως Μόλις Ξεκάβλωσα καθώς και το Ντρέπομαι Να Λέω Πως Σε Λένε. Όπου και να πάει το παιδί ο κόσμος θα κρυφογελάει, θα σκέφτεται "κάθε μέρα στη βρωμοδουλειά όλοι οι παραπληγικοί σε μένα τυχαίνουν" και το βράδυ θα ανεβάζουν το όνομά του στο φβ.

   Μέχρι να φτάσει στα 30κάτι, το παιδί θα καταριέται τους γονείς του....μετά όλα ηρεμούν.

    Πρέπει όμως εδώ να προσθέσουμε κάτι. Δύο γονείς που καταλήγουν να βγάλουν το παιδί τους Μαλάκα, οι ίδιοι δεν είναι παθόντες. Βγάζουν την υποχρέωση απέναντι σε αυτόν που οφείλουν και όλα καλά. Εδώ είμαστε Ελλάδα και το παιδί δεν θα πάρει ποτέ το όνομα του γονιού του, π.χ. Τσαμπίκος Σπάτουλας ο Β'. Γιατί άμα λέγανε και τον πατέρα μου Μαλάκα, τότε να πω "πούστη οκ, το έφαγε ο φάδερ θα αντέξω κι εγώ".




   Και τώρα, έτσι απότομα, φτάνουμε σε λύσεις για το πρόβλημα.



  • Αν είσαι κομπλεξικός και θες οπωσδήποτε το παιδί σου να έχει ένα ευρωπαϊκό όνομα που να εμπνέει σεβασμό και να είναι όμορφο, υπάρχουν τόσα: ο φίλος μου ο Δημήτρης ονόμασε την κόρη του Ρεγγίνα. Μαλάκα πανέμορφο (ο φίλος μου δεν είναι κομπλεξικός και η γυναίκα του έχει ιταλική καταγωγή οπότε είναι 100% legitimate και με τη βούλα). Βρες κι εσύ ρε γαμημένε ένα ωραίο ονοματάκι και άμα το παιδί στο μέλλον δεν το γουστάρει, πήγαινέ το στο Ληξιαρχείο να το αλλάξει.
  • Τον πατέρα σου τον λένε Εμετό...οκ δεκτό. Τα χρόνια έχουν περάσει και του έκανες και εγγονάκι να χαρεί, αλλά τώρα ζητάει και τα ρέστα: έχει πάθει γεροντική ανοία και το μυαλό του έχει γίνει χελωνόσουπα από σάπιο χελωνονιτζάκι  και θέλει να βγάλεις το παιδί σου Εμετό για να συνεχιστεί το όνομα. Το έχω επαναλάβει: οι γέροι γαμιούνται, οπότε συνδέεις τον πατέρα σου στη χέστρα με χειροπέδες και τρέχεις σούμπιτος στην εκκλησιά να βγάλεις το παιδί σου ένα νορμάλ όνομα. Αν πάλι καταφέρει να περάσει το δικό του, από την πρώτη κιόλας μέρα να το φωνάζεις αλλιώς. Να του μάθεις να μισεί τον παππού του με πάθος και όταν είναι έτοιμο, του πληρώνεις λιμουζίνα να σκάσει στο Ληξιαρχείο λουσμένο στη χλίδα και να το αλλάξει. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να περνάει εκβιαστικά η γνώμη του γέρου. Αν πάλι θες ΕΣΥ ο ίδιος να το ονομάσεις Εμετό για να τιμήσεις το σάπιο πουλί του πατέρα σου, να κοιμάσαι με το ένα μάτι ανοιχτό γιατί μια μέρα θα το πληρώσεις.
  • Τέλος, αν έχεις κάνει τάμα στην Παναγιά, στο Χριστό, σε random άγιο-προστάτη της ηπειρώτικης κάμπιας που του έταξες το παιδί σου και είναι ιερό καθήκον γιατί φοβάσαι μη σε τιμωρήσει, δεκτός ο φόβος σου. Πήγαινε όμως και δώσε του και ένα δεύτερο όνομα, κάτι με το οποίο θα κυκλοφορεί με ασφάλεια.
  • Ειδική μνεία στους γονείς που αποφασίζουν να δώσουν στο παιδί τους διπλό όνομα τύπου Άννα-Μαρία και καλά Πριγκίπισσα του δουκάτου του Χέσετον. Ναι....γαμιέστε. Να ξέρετε ότι κανείς δεν θα πάρει σοβαρά το στραβάδι σας. Η αποτυχημένη απόπειρα πριγκιποποίησης ενός παιδιού θα έχει σαν αποτέλεσμα να βρίσκεται μόνιμα σε παράνομα πορνοβιντεάκια σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του ίντερνετ με τίτλο "Άννα-Μαρία, η πουτάνα-γαμώντας μια royalty". Επίσης, είναι-δεν είναι τσαπερδόνα, πάντα θα τη λένε Η Πουτάνα Της Γειτονιάς.
  • Ειδική μνεία 2, στα κορίτσια που κρατάνε τα δύο ονόματα που τους έδωσαν οι γονείς τους για να κάνουν καριέρα και να φαίνονται πιο royalty στις παρέες τους. Γαμιέστε. Και είστε όντως πουτάνες. Και οι γιαγιάδες σας (από αυτές πήρατε τα δύο ονόματα) είναι τόσο χωριό που τρεις γενιές τώρα μυρίζετε κατσικόγαλο οικογενειακώς.



Γενικά, για να διαφυλάξετε τα παιδιά σας από τουλάχιστο 50% της γελοιοποίησης που τα περιμένει -ούτως ή άλλως- στη ζωή τους, δίνετέ τους απλά ή ωραία ονόματα.
     Όχι εξεζητημένα, όχι πρωτοποριακά, όχι γαμήδια που θα τα βάλουν σε κίνδυνο.
    Μπείτε στη θέση τους.
    Σκέψου πως θα ένιωθες εσύ μαλάκα γονέα άμα σε λέγανε έτσι. 


Και τώρα θυμήθηκα το άλλο.....Τριαντάφυλλος. Μαλάκα γονιέ, το παιδί σου έχασε με το καλημέρα τουλάχιστον εκατό γκόμενες. "-και πως λένε το αγόρι σου; -Τριαντάφυλλο (ξεκωλιάζονται στα γέλια ομαδικώς μαζί και η γκόμενά του)".



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

μην ντρέπεσαι, γράψε τη μαλακία σου