Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014

ΜΟΝΤΕΡΝΟΙ ΧΩΡΙΑΤΕΣ

 *Εισαγωγή με μπλα-μπλα για το πόσο γαμάτο είναι το χωριό μπλα-μπλα-μπλα και δεν θέλω να κρίνω τους ανθρώπους της επαρχίας μπλα-μπλα-μπλα, αλλά υπάρχουν δυο κατηγορίες ατόμων που μου τη σπάνε*

 Η πρώτη κατηγορία είναι ο Αγροτινέιτζερ ή Urban-βλάχος.
Ο Αγροτινέιτζερ είναι το γνωστό παιδί που μεγάλωσε στο χωριό, φτιάριζε σβουνιές, φύτευε κρεμμύδια, πήγαινε κάθε Κυριακή στην εκκλησιά του χωριού, φοιτούσε σε εξαθέσιο δημοτικό σχολείο μαζί με τα άλλα 10 παιδιά του χωριού, σκαρφάλωνε στα δέντρα, άναβε δυναμιτάκια στις ουρές των γατιών και μάζευε τζιτζίκια απ' τα δέντρα. Η μάνα του θέλει να πάει να σπουδάσει και να γίνει γιατρός και ο πατέρας του θέλει να τον βάλει να αναλάβει την οικογενειακή επιχείρηση πρωτογενούς παραγωγής γαλακτοκομικών ειδών (βοσκός) ή γεωργικών ειδών (γεωργός) ή πελατειακών σχέσεων (κοινοτάρχης).

   Τα περισσότερα παιδάκια της ηλικίας του πήραν τις αποφάσεις τους και όσα πήγαν να σπουδάσουν, γρήγορα κατάλαβαν και προσαρμόστηκαν στις ανάγκες της Πόλης: σταμάτησαν να μπαίνουν στο σπίτι με λασπωμένες γαλότσες, δεν φώναζαν κάθε γέρο που έβλεπα "θειο" ή "μπάρμπα" και δεν οδηγούσαν σαν μαλακιστήρια.
Όσα παιδάκια αποφάσισαν να μείνουν στο χωριό, έβαλαν το κεφάλι κάτω, δούλεψαν σαν σκυλιά και χωρίς να χάσουν τίποτα από το χαρακτήρα τους, προσαρμόστηκαν στις νέες συνθήκες και δεν κυκλοφορούσαν στους δρόμους με φουστανέλες, βράκες και κουμπούρια.

...Αυτό δεν συνέβει στην περίπτωση του Urban-βλάχου...
Ο Αγροτινέιτζερ ήταν, είναι και θα είναι ο μαλάκας του χωριού, η ντροπή της μάνας του, ενώ ο πατέρας του εύχεται να 'χε γαμήσει ένα κριάρι με έιτζ παρά να είχε χύσει στη μήτρα της γυναίκας του.
 Από μικρός είχε αποφάσισει να δουλέψει με τον πατέρα του γιατί βαριόταν τα γράμματα. Παράτησε το σχολείο στο προνήπιο και οδηγούσε το αγροτικό αμάξι της οικογένειας από τα 12 του. 
Σύντομα ανακάλυψε ότι έχει και πούτσο, αλλά επειδή το goat-porn δεν είναι πλέον της μόδας στα χωριά αποφάσισε να πηδήξει γυναίκα. Σταμάτησε λοιπόν να καβαλικεύει τον γάιδαρο της οικογένειας και αγόρασε μηχανάκι για τις ώρες που δεν ήταν στη δουλειά. Καγκούρεψε αμέσως το μηχανάκι, αγόρασε δυο κιλά ζελέ, έβαλε το χρυσό σταυρό που τον βάφτισαν, έβαλε παντελόνι μάρκας, ανοιχτό πουκάμισο χειμώνα-καλοκαίρι και κρέμασε στο λαιμό του ένα τεράστιο κομποσκοίνι για να ολοκληρώσει το αγρο-swag του.
Δυστυχώς όμως, το Αγρο-swag είναι μεταδοτική ασθένεια και σύντομα κόλλησαν κι άλλα παιδάκια, δημιουργώντας αγέλες αγρο-zombies που κυκλοφορούσαν στις τοπικές καφετέριες και προκαλούσαν τσαμπουκάδες με μαγκουροφόρους γέροντες και γριές ντυμένες νίτζα, για να δούνε τα γκομενάκια πόσο πρωτευουσιάνοι είναι που τα βάζουν με τις παλαιότερες γενιές.
Τα γκομενάκια στην αρχή ψάρωσαν γιατί μην έχοντας βγει ποτέ από το χωριό, έβλεπαν κάτι σαν αυτά που δείχνει η τηλεόραση.
Όμως η μυρωδιά της αγρο-ζομπίχλας που ανέδιδαν οι Urban-βλάχοι (σβουνιά), απώθησαν αμέσως τα θηλυκά και οι μικροί αγροκάγκουρες στράφηκαν στις πουτάνες που δεν είχαν τέτοια κολλήματα. Έτσι, στην ηλικία των 13 χρονών πρωτογάμησε.
Σύντομα όμως ο κοινωνικός αποκλεισμός και το "θα πας φυλακή ρε βρωμιάρη που μου 'ρχεσαι 5 το πρωί και βρωμάς τσίπουρα κι ουίσκια" της μάνας, τον αναγκάζουν να βγαίνει στην Πόλη.
Προμηθεύεται καλό καμπίσιο χασίσι από ντόπιο αγρότη, παίρνει το καινούριο διπλοκάμπινο αγροτικό αμάξι του πατέρα του (ο καημένος δεν μπορεί να του πει τίποτα γιατί μπορεί να τον δείρει) και βγαίνει τσάρκα στην κοντινή μεγαλούπολη μαζί με τους φίλους του. Πηγαίνουν πρώτα στις καφετέριες του κέντρου και ο κόσμος τους κοιτάζει γιατί είναι ντυμένα σαν ούφο.
Παραγγέλνουν καφέ με προφορά και αρχίζουν να φωνάζουν σαν πίθηκοι κάθε που βλέπουν γκόμεναόλητηνώραδηλαδή.
Πληρώνουν δυο ώρες τον καφέ "όχι εγώ θα κεράσω ρε μαλάκα, κοπελιά από μένα θα πάρεις λεφτά, ρε μαλάκα βάλε τα λεφτά μέσα μη σε γαμήσω" σχεδόν παίζουν μπουνιές για να πληρώσουν.
Τέλος πάντων, αφού γυρίσουν σε 5-10 μαγαζιά, ελπίζοντας ότι όλο και κάποιο γκομενάκι θα ψαρώσει που είναι ανοιχτοχέρηδες και "άντρες", καταλήγουν σε σκυλάδικο με κλαρίνα/λύρες -εξαρτάται από την καταγωγή- και ανοίγουν μπουκάλα.
Κάθονται αμίλητοι τρώγωντας φυστίκια και πρήήήήήήζοντας τ' αρχίδια των σερβιτόρων. 
Σε μερικά χρόνια έχουν εξελιχθεί σε βοσκαράδες Α' ποιότητας, σταματώντας στη μέση-μέση του δρόμου κλείνοντας την κυκλοφορία με το αγροτικό, φεύγουν από τα μαγαζιά χωρίς να πληρώσουν, πουλάνε ναρκωτικά, κουβαλάνε όπλα.
Γενικά κάνουν λίγη προσπάθεια να προσαρμοστούν και θέλουν όλοι να προσαρμόζονται στη μαλακία που τους δέρνει.
Δεν καταλήγουν όλοι φυσικά εγκληματίες, αλλά είναι γενικά φορείς μιας μαλακισμένης νοοτροπίας που διαστρευλώνει την έννοια της "επαρχιακής ψυχοσύνθεσης".
Αυτοί είναι οι πραγματικοί Αναρχοάπλυτοι και όχι οι Ελευθεριακοί.


Και πάμε στην επόμενη κατηγορία, τους Χωριο-geeks.
 Η κατηγορία αυτού του πιθηκοειδούς αποτελεί μετάλλαξη του ανθρώπινου γένους. Δεν είναι ρε παιδί μου όπως να π.χ. άμα είσαι γκέυ και γεννήθηκες έτσι, ή από μικρό παιδί που ανακάλυψες ότι σου αρέσει η χέβι-μέταλζ μουσική. 
Όχι.
Ο χωριο-geek, πριν αποκτησει την τελική του μορφή, ήταν ένα κανονικό παιδί που γεννήθηκε και ανατράφηκε ως παιδί της Πόλης, με τους γονιούς του να του λένε συνέχεια για τη ζωή τους πριν φύγουν από το χωριό. Συχνά-πυκνά μάλιστα τον πηγαίνουν εκεί για να βλέπει τους συγγενείς. Αποκτάει και φίλους και γυρίζουν μαζί όλο το χωριό δέρνοντάς τον επειδή είναι φλώρος. Αυτός δεν καταλαβαίνει την προφορά τους και τρώει πιο πολύ ξύλο. Με τους συγγενείς του δεν έχει κανένα πρόβλημα, εκτός από τον παππού του που δεν τον χωνεύει γιατί είναι μεγάλος μαλάκας.
Για να μην τα πολυλογούμε, σε κάποια απροσδιόριστη στιγμή της ζωής του τρώει μια φλασιά:
αρχίζει να μιλάει με βαριά προφορά, μαθαίνει παραδοσιακούς χορούς, γυρίζει από χωριό σε χωριό για να σαβουριάσει ό,τι σερβίρεται σε λαδόκολλα και αρχίζει να πρήζει τ' αρχίδια κάθε γέροντα που θα βρει για να του μάθει τα μυστικά της αγροτικής ζωής.
Έτσι ξεκινάει η μετάλλαξή του σε "χωριο-geek".
Αφού λοιπόν έχει μαζέψει σαλιγγάρια και μανιτάρια -"χοχλιούς" και "μανίτες" τα λέει σε σπαστά χωριάτικα- κινά για την Πόλη, προκειμένου να μοιραστεί με το ζόρι, όλες του τις εμπειρίες από το χωριό με όλους εμάς τους "φλώρους" που μας έχει φάει το νέφος και το ίντερνετ.
Επειδη όμως είναι ένα διπρόσωπο, φλώρικο αρχίδι αυτός ο ίδιος, δεν ντύνεται με βράκες, ούτε αφήνει μουστάκια γιατί σκέφτεται ότι ποια γκόμενα θα του κάτσει με τέτοιο παρουσιαστικό.
Παράλληλα όμως κρατάει καλές σχέσεις με τους ανθρώπους στο χωριό για να του στέλνουνε τσάμπα ανθότυρα, κρασιά και τσίπουρα ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΙΔΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΦΤΥΑΡΙΣΕΙ ΠΟΤΕ ΣΒΟΥΝΙΑ ΟΥΤΕ ΕΧΕΙ ΤΣΑΠΙΣΕΙ ΧΩΡΑΦΙ.
Αν του δώσεις να σφάξει καμιά κότα θα γίνει λες και του έκανε μπουκάκε ένας λόχος γυναικοκαραβανάδων με περίοδο. Πουτάνα στο αίμα μιλάμε, όχι μαλακίες....και στραβοσφαγμένη η κότα να σπαρταράει μισή ώρα. Άμα είσαι μάγκας, ζήτα του να σου πει πως φτιάχνεται το τυρί και μετά βάλε τον να αρμέξει μισό βυζί κατσίκα: κώλος θα το κάνει και η κατσίκα θα πάθει καρκίνο του μαστού.

Το μόνο που ξέρει πραγματικά καλά είναι σε ποιο χωριό βρίσκονται τα καλύτερα μαγαζιά για να φας καλό φαΐ. Σε όλα τα υπόλοιπα εξακολουθεί να είναι ημιαμόρφωτος και επιτηδευμένα χωριάτης.
Ο μόνος που κάνει καλή παρέα το Χωριο-geek είναι ο Urban-βλαχος γιατί ο ένας συμπληρώνει τον άλλο στην ίδια διανοητική καθυστέρησηη.








10 σχόλια:

  1. Το να ξέρεις τα φαγάδικα μιας αγροτικης περιοχης ειναι μια χαρά και όχι κακο,καταλαβες;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. είπα:
      "Το μόνο που ξέρει πραγματικά καλά είναι σε ποιο χωριό βρίσκονται τα καλύτερα μαγαζιά για να φας καλό φαΐ", το οποίο υποδηλώνει γνώση και η γνώση είναι πάντα κάτι καλό

      Διαγραφή
  2. Aπό τις ελάχιστες φορές που με βρίσκει σύμφωνο η ΚΑΘΕ ΓΑΜΗΜΕΝΗ ΛΕΞΗ του post.
    Ειδικά εκείνο το "Αυτοί είναι οι πραγματικοί Αναρχοάπλυτοι και όχι οι Ελευθεριακοί" με έλιωσε!
    Και εννοείται ότι τα δύο είδη δεν ενδημούν μόνο στην Κρήτη. Αντικαθιστούμε "χοχλιούς" και "βράκα" με οιοδήποτε άλλο τοπικό ιδίωμα/ενδυμασία, και έχομεν αντιπροσωπευτικότατο δείγμα πανίδας δι ολόκληρον την χώραν.
    Εύγε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. εύγε υπουργικόν μου τρολλ elPre που ευγάρεις το ποστάκιον τούτο και το προικίζεις με τόσα καλά. Πάντα η συμβολη σου είναι καταλυτικη, ακόμα κι αν δεν έχει περάσει από ΚΤΕΟ για εκπομπές καυσαερίων!

      Διαγραφή
  3. Δεν έχω κάτι να πω αλλά μετά θα παραπονιέσαι ότι δε σχολιάζουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ναι, στον άλλο τον αρχίδι που γράφει για μουνιά, βυζιά και λοιπά του γράφετε κατ' ευθείαν. Γράφω εγώ και γράφεται το "Χωστηρας" με Times New Roman στ' αρχίδια σας.
      Ψέμματα;

      Διαγραφή
    2. Σωστά ρε μαλάκα, αφού δε σε έχουμε στο μπλογκ ροκ εν ρολλ μας και το διαβάζουμε 3 τρίμηνα αργότερα.
      Α ναι, συμφωνώ απλά να προσθέσω ότι έχω παρατηρήσει ότι οι αγροτινέιτζερ φυτρώνουν περισσότερο από Θήβα μέχρι τη Λάρσα. Και οι χωριατογκόμενες που αργότερα πηγαίνουν στην πόλη και προσπαθούν να το παίξουν ντίβες ενώ είναι βλαχοχωριατοκαγκούρισσες - και γαμώ τα κλαρίνα τα σιχαίνομαι τα γαμήδια! - αν τις πάνε βόλτα με το τρακτέρ είναι σαν να μπαίνουν σε μπέντλεϊ...

      Διαγραφή
    3. ο Αγροτινέιτζερ είναι παγκόσμιο φαινόμενο ρε και δεν περιορίζεται μόνο στα γεωγραφικά πλάτη που έθεσες. Κόκνεϋς, ρέντνεκς, πες τους όπως θες.
      Καλά ηταν τις εποχές που οι κοπέλες από το χωριό ευχαριστιόνταν με μια βόλτα με το τρακτέρ και το αγροτικό, τώρα είναι όλες "δεν ξαναβόσκω άλλες βοβάλες"

      Διαγραφή

μην ντρέπεσαι, γράψε τη μαλακία σου