Τετάρτη 18 Ιουνίου 2014

FACEPSALM-ΛΑΘΟΣ ΠΡΟΦΟΡΑ ΚΑΙ ΕΝΝΟΙΑ



Εγκαινιάζω αυτή την καινούρια σειρά άρθρων, υπό το όνομα "Facepsalm", με την έννοια ότι ελλείψει κάποιου να αντικρούσει τις παπαριές του, κάποιος ηλίθιος συνεχίζει να λέει αρλούμπες. Οπότε χρέος του λογικού ανθρώπου είναι πρώτον, να χώσει τις παλάμες του στα μούτρα του μην αντέχοντας τόση μαλακία και δεύτερον να τον γαμήσει στον εξάψαλμο για την άγνοιά του.

   Το πρώτο άρθρο είναι αφιερωμένο στις λάθος προφορές καθημερινών λέξεων και στις λάθος απόψεις του τι σημαίνει μια λέξη.


αλ ντέν'τε

Έτσι προφέρεται αυτή η γαμημένη η φράση και το ορίτζιναλ στα ιταλικά γράφεται "al dente" που σημαίνει "στο δόντι", μαρκάροντας μια για πάντα τις ελληνίδες νοικοκυρές ότι τα μακαρόνια πρέπει να σερβίρονται μισοψημμένα, χωρίς ίχνος ζουμιού από το βράσιμο, όπως το κάνουν στην Ιταλία. Βέβαια, επειδή είμαστε και λίγο μπουρδέλο εδώ στην Ελλάδα, το αλ ντέν'τε μπορεί να βγει από τέρμα σκληρό και άψητο-κατευθείαν-από-τη-συσκευασία-στο-πιάτο, μέχρι μισοβρασμένο. Ευτυχώς οι γιαγιάδες δεν βλέπουν Βέφα και Σκαρμούτσο, και τρώμε κάνα σοβαρό μακαρόνι.
Η μαλακία είναι ότι οι περισσότεροι το προφέρουν "αλ Τέντε" (και μάλιστα οι περισσότεροι είναι επαγγελματίες σεφ), θέλοντας να κάνουν επίδειξη των ικανοτήτων τους στα ιταλικά και στην κουζίνα, μην ξέροντας ότι στα ιταλικά η φράση al Tente σημαίνει "στην Εξουσία"....οπότε "τα μακαρόνια στην εξουσία ρε μουνιά".

Σατομπριά(ν)
  
Ξέροντας λίγα γαλλικούλια πριν πάω για σπουδές, άκουσα για πρώτη φορά στη σχολη, τον ΙΔΙΟ τον σεφ της σχολής να το λέει "σατομπριάμ" και αμέσως φαντάστηκα ένα ωραίο κομμάτι φιλέτου γαρνιρισμένο με μελιτζάνες και σιχάθηκα.

  
Selfie

Ο μέσος Έλληνας πιστεύει ότι η σέλφι είναι μια γαμάτη φωτογραφία με τα κολλητάρια όπου όλοι κάνουνε τις μουτσούνες τους λες και ρουφάνε μακαρόνια αλ Τέντες, που θα πάει κατευθείαν στο φβ για να δούνε όλοι πόσο γαμάτα περνάει με τα κολληταρουλίνια πίνοντας κορόνες και ψήνοντας μπριζόλες, αλλά ΚΑΝΕΝΑΣ από αυτούς δεν κρατάει τη φωτογραφική μηχανή.
ΛΑΘΟΣ ΠΑΠΑΡΑ.
Αυτό ονομάζεται group-photo, αυτό που παλιά λέγαμε "μαζευτείτε ρε μαλάκες να βγάλουμε όλοι μαζί μια φωτό, ποιός θα μας τραβήξει;" και αγγαρεύατε το μαλάκα τον περαστικό να σας βγάλει μια όλους μαζί.

Σέλφι, (από το "selfie") ονομάζεται:

  • μια φωτό που παίρνεις μόνος σου τον εαυτό σου
  • μια ομαδική φωτό που ένας από εσάς τους μαλάκες έχει το πιο μακρύ χέρι και την τραβάει για να μη βγει η φωτογραφία λες και είστε υδροκέφαλα.
Αυτό. 


όσον αφορά σε...

Ο κλασσικός μαλάκας με περικνημίδες και σπαθί θα το πει όπως πάντα "όσο αναφορά το" και γκρεμίζει ξανά την Βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας. Τέτοιοι "βιρτουόζοι" της γλώσσας κυκλοφορούν ανάμεσά μας και μην το γελάτε γιατί δίνουν γερά πατήματα σε αυτούς που λένε ότι μας ψεκάζουν.
   Επειδή η ώρα των φιλολογικών δεν έχει να κάνει με το αν έφερε ο Εδεσσαϊκός x στο ημίχρονο, ούτε με το αν η νέα μόδα είναι να ξυρίζουν τις μουνότριχες σε tribal, οι περισσότεροι μαθαίνουν αργότερα την ελληνική γλώσσα, εξ' ακοής και μόνο από τις ειδήσεις και τα πρωινάδικα. Οπότε καταλήγουν να λένε "όσο 'ναφορά τη μεταγραφή του Τζοτζομπούμπου στον Ολυμπιακό εμείς ακόμα φυσάμε βουβουζέλες που θα πάρουμε πρωτάθλημα" ή (για γυναίκες) "όσο αναφορά τα προσωπικά μου έχω κόψει τις πολλές-πολλές παρτούζες γιατί αυτή την εποχή ηχογραφώ το νέο μου cd με τίτλο "Άνεμος Αράπης-Φουρέιρα". 
   Ξανά λοιπόν: η φράση είναι "όσον αφορά+δοτική (σε/στ)", από το ρήμα οράω-ω (βλέπω/κοιτάζω)
Παράδειγμα:...και όσον αφορά στο μουνάκι που μου είπες πριν, να ξέρεις ότι το 'χω χύσει στα μούτρα 




Λάκυ Λουκ


Δεν φταίτε εσείς, αλλά ο μαλάκας που έκανε τις μεταφράσεις πριν 28-κάτι χρόνια και μετέτρεψε το "Λάκυ Λουκ" (Lucky Luke=τυχερός Λουκάς) σε Λούκυ.


Σταλίτσναϋια

Προφέρεται -κάπως- στα ελλήνικά "Σταλίτσναϋια" που σημαίνει "πρωτευουσιάνικη", αλλά για κάποιους γαμημένους γραμματικούς κανόνες προφοράς που έχουν οι ρώσσοι, όταν το "ο" δεν τονίζεται προφέρεται "α" (καταλάβατε τι πούτσα έφαγα μέχρι να μάθω ρώσικα). Και φυσικά, αυτός που πήρε το όνομα γραμμένο σε ρώσικους-κυριλλικούς χαρακτήρες, αντί να το γράψει λατινικά "Stalichnaya", ανάγκασε μια ολόκληρη Υφήλιο να λέει "πιάσε μια Στόλι, σκέτη, χωρίς λεμόνι".


Μιλφ

Είναι πολύ λεπτές οι ισορροπίες, γιατί μπορεί να την πατήσεις και να φανείς μαλάκας απέναντι σε εμάς που έχουμε κάτσει σε σκληρά τραπέζια συζητώντας για τσόντες.
Milf (Mother I'd Like to Fuck) ονομάζονται όλες αυτές οι γυναίκες μεταξύ 35/37 έως 45/47, δηλαδή μια πολύ συγκεκριμένη δεκαετία μέσα στην οποία μία γυναίκα πρέπει:
  • να έχει παιδι(ά)
  • να είναι εμφανίσιμη και σέξυ στα πλαίσια που προστάζει το αυνάνον κοινό
  • να είναι εμφανίσιμη στα πλαίσια που θεωρείς εσύ ως κάβλα
  • να μην έχεις τα αρχίδια να της το πεις
  • να μην υπάρχει μία στο δισεκατομύριο πιθανότητα να σου κάτσει
και γι' αυτό ονομάζεται μιλφ επειδή η φράση λέει "I'd Like (θα ήθελα)".
Για να ονοματοδοτήσουμε όμως τις κοντινές κατηγορίες και να μην κάνουμε λάθη, έχουμε και λέμε:

  • μικρότερη ηλικιακά από milf έχουμε τις young mom, beauty, babe κτλ
  •  χωρίς παιδιά (κάπως) έχουμε τη wifey
  • να μην είναι εμφανίσιμη για την πλειοψηφία του κόσμου αλλά εσύ την βλέπεις κάβλα, έχουμε amateur, natural, fuck for money κλπ
  • να έχεις τ' αρχίδια να της το πεις, αλλά να μην σε παίρνει στα σοβαρά....εξακολουθεί να είναι μιλφ και εσύ ρεζίλι
  • Αν σου κάτσει, τοτε είναι MIF (Mother I Fuck) και αν σου την πέφτει κιόλας τότε πάμε στην ένδοξη κατηγορία των Cougars, όπου μιλάμε για εξελιγμένα μιλφ που σου την πέφτουν στα ίσια και θα πηδήξουν και γουδοχέρι στην αναβροχιά.
  • Αν είναι μεγαλύτερη σε ηλικία, έχουμε granny και mature.
Οτιδήποτε άλλο δεις στο ίντερνετ ή στην κανονική ζωή είναι τα μούφα-μιλφ ή Mothers I'd Like to Forget.

Μαγιώ

Μαγιώ δεν είναι σε καμία περίπτωση η βερμούδα που φορούσες όλη μέρα και έβγαλες καρκίνο στις ποδότριχες από τον ήλιο και τρέχεις στη θάλασσα να δροσιστείς και όταν βγαίνεις φαίνεται ξεκάθαρα ο μικρός σου πούτσος και οι τσέπες βγαίνουν σαν τα αυτιά του ελέφαντα.


Βγάζω το σκυλάκι μου βόλτα



η συγκεκριμένη φράση δεν σημαίνει σε καμιά περίπτωση να το κυκλοφορείς στο δρόμο και όταν χέζει στο πεζοδρόμιο να κάνεις τον κινέζο τραβώντας το με δύναμη.
Όταν βγάζεις το σκύλο σου βόλτα να κουβαλάς πάντα μια σακουλίτσα για να τα μαζέψεις και να τα πετάξεις στον κοντινό κάδο, αλλιώς μαζεύεις ευχετήριες κάρτες για καρκίνο παντού και να μείνει το "μωράκι" σου ορφανό και αδέσποτο.
Το ίδιο ισχύει και για την στείρωση που πρέπει να κάνεις στο ζώο, από τη στιγμή που δεν είσαι διατεθειμένος/η να νταντεύεις και άλλα κουτάβια στο σπίτι.
Κάθε μπαστάρδι που εγκαταλείπει ζώο στο δρόμο του αξίζει καρκινιά και κακός ψόφος, όπως και σε αυτούς που τα δηλητηριάζουν.




Δεν είμαι ρατσιστής, αλλά....
  
Σκάσε.
Οτιδήποτε ακολουθήσει αυτή τη φράση θα σε βγάλει μαλάκα και ρατσιστή.
Παράδειγμα:
- Δεν είμαι ρατσιστής, αλλά οι Αλβανοί δεν είναι να τους εμπιστεύεσαι
- *ξύλο και δρόμο*



 Σωστή διαπαιδαγώγηση

Ο Έλληνας γονιός πιστεύει ότι σωστή διαπαιδαγώγηση σημαίνει "όχι ξύλο", "του κάνω μερικά χατήρια", "το αφήνω ξαμολητό όπου να 'ναι".
Λάθος μαλάκα Έλληνα.
Σωστή διαπαιδαγώγηση σημαίνει ότι το μυξιάρικό σου άμα αρχίσει να παραφέρεται θα τις φάει στον κώλο και θα ρουφήξει τη μύξα και αν συνεχίσει θα φάει κι άλλες.
Σωστή διαπαιδαγώγηση σημαίνει "του μαθαίνω αρχές" και όταν τις ακολουθεί το επιβραβεύω και αξιολογώ πότε λαχταράει κάτι σωστό και του το χαρίζω.
Σωστή διαπαιδαγώγηση σημαίνει ότι αφού είσαι γονιός θα αναλαμβάνεις υπεύθυνα να παίζει εκεί που πρέπει να παίζει και αν ενοχλεί το βάζεις να ησυχάζει.



Μάνα

Έτσι θα αποκαλείς τη μητέρα σου μετά τα 18 σου.
Ακούω κάτι σαραντάρηδες μαντράχαλους και λένε ακόμα "μαμά" και μου 'ρχεται να τους χώσω τη μούρη στα πατσαβουριασμένα βυζιά της.
Δεν υπάρχει Αη Βασίλης ρε φλώρε.




Πάω γυμναστήριο

Δεν σημαίνει με την καμία ότι χτυπιόσουνα μια ώρα στα μηχανήματα και μόλις βγεις να ανάβεις τσιγάρο.
Αυτό το κάνουμε κυρίως οι άντρες για να δείξουμε και καλά ότι γαμάμε κέτσι για να ψαρώσουν τα θηλυκά κεκαλά ότι γράφουμε τους γυμναστές στο μπούτσο μας και είμαι τόσο σκληρός που ξύρισα τ' αρχίδια μου με τις λεπίδες του Γούλβεριν.
Τα πνευμόνια σου είναι ορθάνοιχτα σαν μουνόχειλα μετά από παρτούζα όταν τελειώνεις τη γυμναστική. Αν καπνίσεις εκείνη την ώρα τα χύνεις με σπέρμα όρκας μολυσμένης από τη Φουκουσίμα.
Επείσης η φράση "πάω γυμναστηριο" δεν σημαίνει ποτέ-ΠΟΤΕ "κάθομαι δυο ώρες στο μηχάνημα χωρίς να το χρησιμοποιώ" και φυσικά δεν υπάρχει περίπτωση να σημαίνει "δεν κρατάω πετσέτα και δεν σκουπίζω τον καρκινιάρη ιδρώτα μου από τα μηχανήματα"










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

μην ντρέπεσαι, γράψε τη μαλακία σου