Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2013

ΣΤΟ FB ΓΑΜΑΩ ΚΑΙ ΔΕΡΝΩ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΕΙΣ' ΕΣΥ ΡΕ ΜΑΛΑΚΑ;


   Νομίζω ότι οι περισσότεροι έχουν πιάσει τι σημαίνει το facebook.
Για όσους δεν το έχουν καταλάβει, το fb είναι ένα μέσο κοινωνικής δικτύωσης, μέσα από το οποίο μπορείς να κάνεις διάφορα πράγματα, όπως να παίζεις παιχνίδια, να στέλνεις αιτήματα γι' αυτά τα παιχνίδια σε ανθρώπους που δεν θα τα παίξουν ποτέ, να αναρτάς την κάθε μαλακία που σου έρχεται στο μυαλό, να περιμένεις να σου κάνουν like και να σχολιάσουν, να ανεβάζεις φωτογραφίες από κάθε μικρή και μεγάλη στιγμή της ζωής σου, να χαζεύεις φωτογραφίες από μουνίτσες ή αρσενικά γκομενάκια, να ψάχνεις να βρεις φίλους που έχασες από το δημοτικό και οι οποίοι δεν θυμούνται ούτε τ' όνομά σου. Να κάνεις bann και report αν θεωρείς ότι κάποιος σε προσβάλλει λεκτικά ή και με πράξεις (χρήση φωτογραφιών σου και αποστολή άσεμνων μηνυμάτων, μεταξύ άλλων).

   Φαντάσου όμως κάποιον που το έχει παρεξηγήσει όλο αυτό και νομίζει ότι το μέσο αυτό θα έχει ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ αντίκτυπο στην κανονική του ζωή, σε σημείο που προσέχει τι θα πει μην τον/την πιάσουν οι γειτόνισσες στο στόμα του, είτε θεωρεί ότι είναι ο αρχηγός μιας αγέλης με "followers", είτε, είτε, είτε, είτε, σε σημείο που το έχει κάνει όλα μουνί-τραγιάσκα.

   Θεωρεί ότι όλα τα στάτους του είναι σουλτανικό φιρμάνι και εκδηλώνει μια τέτοια Ανωτερίλα που δεν σηκώνει μύγα στο σπαθί του.  
Και έτσι και τολμήσει κάποιος να εκφράσει μια αντίθετη άποψη, ή να πει κάτι που στο μυαλό του είναι "βλάσφημο", απλά τη γάμησες ψηλέ...!!! Σε έχει περάσει από άπειρες βρισιές, σου γάμησε το σπίτι και αν δεις τη μάνα σου θα είναι στο νοσοκομείο με ολική ρίξη του μουνιού που σε πέταε.

   Σε τέτοιες περιπτώσεις, ή θα σε βρίσει ανοιχτά, ψάχνοντας πάτημα για καυγά, ή με μια βρισιά σε διαγράφει, ή θα στείλει προσωπικό μήνυμα λέγοντάς σου να πας να γαμηθείς με οικονομικό μετανάστη χώρας που ειδικεύεται σε καθαρισμούς τζαμιών στα φανάρια, ή θα σε διαγράψει εντελώς λέγοντας σε όλους τους κοινούς "φίλους" πόσο μαλάκας είσαι".

   Όπως είπε στο ανέκδοτό του άρθρο Ο ΜΕΓΙΣΤΟΣ, "εγώ αδέρφια τραβάω τη γραμμή εδώ". Το σχόλιό μου, όπως και το στάτους μου είναι καθαρά για να κάνω πλάκα, τόσο απλό και δεν επιθυμώ να το τραβήξω πέρα από τα όρια της πλάκας. Ούτε θα σου μάθω ορθογραφία αν σε διορθώσω στα ορθογραφικά σου, ούτε θα σε κάνω άνθρωπο αν σε αποκαλέσω κάγκουρα, ούτε θα σου μεταδώσω γνώση αν σου παράσχω κάποια πληροφορία.
   Στο μέσο χρήστη συμπεριφέρομαι όπως θα συμπεριφερόμουν αν ήταν μπροστά μου πίνοντας 2-3 μπυρίτσες και κάναμε πλάκα. Από τη στιγμή που δεν θέλω να σου κάνω τη μούρη πρες-παπιέ αν διαφωνήσω μαζί σου, γιατί εσύ είσαι τόσο μυγιάγγιχτος;

   Κάτσε δηλαδή ρε μαλάκα, πετάς ένα στάτους-will you go the dude-ation (θα σου φύγ' η μαγκιά) κι επειδή έχεις συνηθίσει τα "xaxaxaxa gamatooo, to klevoooo", νομίζεις ότι κι εγώ το ίδιο θα κάνω;;;
Ώπα ρε μαγάλε!!!
Η διαδικασία έχει ως εξής:

  • Το στάτους σου δεν είναι για το μπούτσο, ή
  • Το στάτους σου είναι τέρμα για το μπούτσο, ή
  • Έχω βαρεθεί να βλέπω τα ίδια στάτους, ή
  • Το στάτους σου χωράει λίγη πλακίτσα, ή
  • είσαι ο κόμης της Τρόμπας, αλλά εγώ σε πάω για παρέα, ή
  • η ορθογραφία σου, επιβάλει να ξαναπάς δημοτικό και ιδιαίτερα σε φροντιστήριο
τότε

  • σχολιάζω με τον προσήκοντα σεβασμό, ανάλογα με το επίπεδο οικειότητάς μας, ή
  •  σχολιάζω την ορθογραφία σου, ή
  • σου σκίζω το ροδομπορδοβιολετί σου σουφρίδιο με ατράνταχτες αποδείξεις ότι πέταξες μαλακία, πάντα στο επίπεδο της πλάκας, ή
  • πετάγομαι σαν την τσουτσούνα σε στάτους που ΣΙΓΟΥΡΑ δεν με αφορά, αλλά από τη στιγμή που το αναρτάς δημόσια και με ξύνει ο κώλος μου, θα μιλήσω, ή
  • δεν έχω αποφασίσει ακόμα πόσο μαλάκας είσαι, οπότε πετάω  μια "άδεια" για να δω τι θα μαζέψω και αν θα συνεχίσω να σε έχω στο λογαριασμό μου, ή
  • απλά βαριέμαι αφόρητα και είπα να πετάξω και μια μαλακία να περάσει η ώρα.
     Μου φαίνεται όμως ότι κάποιοι έχουν πάρει αυτό το μέσο πολύ σοβαρά. Όπως είχα πει σε παλιότερο άρθρο στο ocelebritis, κάποιοι έχουν σκοτώσει γιατί κάποιος έκανε like σε φωτογραφία της γκόμενάς τους, άλλοι βγάζουν εκεί τα απωθημένα τους, άλλοι τα κόμπλεξ τους, άλλοι θέλουν να δείξουν πόσο γαμάτα ζουν και κάποιοι νομίζουν ότι είναι το κέντρο του ιντερνετικού σύμπαντος, ενώ έχει γίνει και μέρος όπου τα ζευγάρια ψάχνουν ο ένας τι μαλακία είπε ο άλλος, για να πλακωθούν και να χωρίσουν...

   Μαλάκα μου το κεφάλι μου με πονάει κάθε φορά που αντικρύζω τέτοιες φάσεις.
Τα duckface τα δικαιολογώ, η άλλη θέλει να δείξει τι πόζα παίρνει πριν ρουφήξει την πούτσα του κάθε ράπερ, τα παιχνίδια τα δικαιολογώ (αν και ενοχλητικά τα αιτήματα, με ένα "x" φεύγουν), τα ζουζουνίσματα των ζευγαριών τα δικαιολογώ γιατί γιορτάζουν τον έρωτά τους και δεν έχουν σκοπό να πρήξουν τον κόσμο, αλλά να αποδείξουν ότι βρήκαν ΤΟ άτομο σε όλο τον κόσμο (και ιδίως στον/στην πρώην), αλλά τους κομπλεξικούς και τις κομπλεξικές που θεωρούν το φβ τσιφλίκι τους και τους friends τσομπάνους τους, είναι που ξεχειλίζει το δικό μου ποτήρι. 
Αφού λοιπόν δεν δέχεσαι τον αντίλογο και δεν ξέρεις τι σημαίνει πλάκα, τότε στο πρώτο ντου που θα μου κάνεις υπερασπιζόμενος με γαμώσταυρα την άποψή σου, θα έχει delete, όσο κολλητός κι αν είσαι, γιατί προφανώς δεν ξέρεις να διαχειριστείς ένα τέτοιο μέσο και θα τελειώνει εδώ.

   Στον κόσμο υπάρχουν τεράστια προβλήματα, ανάμεσά τους, πείνα και αυτοκτονίες.
Πριν λίγες μέρες σκότωσαν τη μία μου γάτα με φόλα και έριξαν ΤΑ ΜΟΥΝΟΠΑΝΑ και μέσα στην αυλή με σκοπό να σκοτώσουν και τα σκυλιά μου και η μάνα μου τα πρόλαβε στο τσακ. Ξέρεις....η μάνα μου ζει ουσιαστικά μόνη της και η απώλεια έστω και ενός από τα ζώα μας της στοίχισε τις γιορτές που τις έβγαλε με κλάμα, γιατί τρέφει σεβασμό για κάθε ζωή και δη, της συντροφιάς της.
Αυτά ναι, είναι προβλήματα και όχι το σχόλιό μου, αγράμματη αμοιβάδα που ανοίγεις το fb και την ακούς Τζιμ Κάρεϊ στο "Θεός για μια Μέρα". 

Θες να σου πω ποιο είναι το πραγματικό πρόβλημα; Το ότι δεν σε κατάπιε η μάνα σου όταν την παρακαλούσε ο πατέρας σου να τη χύσει στο στόμα. Εκεί είναι η πηγή του κακού.
Και πες, πάει στο διάολο, γεννήθηκες....γιατί δεν καλιέργησες τα σκατά που έχεις στο κρανίο, παρά έμειναν μια για πάντα μια σκορδαλιά; Γιατί δεν αυτοκτονούσες όταν ήσουν σπέρμα δίνοντας τη θέση σου ενδεχόμενα στον επόμενο Μπαχ, στον επόμενο Κωστάκη Ανάν, στην επόμενη Κιουρί;;;

   Πίστεψέ με, αν δεν υπήρχε το φβ (το τουίτερ κουτουλού), θα ζούσες μια ζωή που ποτέ δεν θα την μάθαινε κανείς πέρα από τα όρια του αγροκτήματος που θρέφει ο πατέρας σου τα γελάδια του και τώρα έχει λογαριασμό μέχρι και η γιαγιά σου για να βγάζει φωτό το φρεσκοπλεγμένα σεμαδάκια, οπότε μπούκω το σχόλιό μου και πράττε ανάλογα, γιατί όταν κλείνει ο υπολογιστής και εγώ και εσύ έχουμε δουλειές να κάνουμε.

   Αλλά ξέχασα το ΑΚΟΜΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ.
Που μαζεύεσαι με τους κολλητούς για να σχολιάσετε σαν τις τελευταίες κυράτσες τι είπε ο ένας κι ο άλλος στο στάτους του, να το περάσετε από χίλια κόσκινα και να καταλήξετε ότι ο τάδε είναι μαλάκας και του αξίζει κοινωνικός αποκλεισμός γιατί είναι αντίχριστος και το μουνί της μάνας του (της παλιοπουτάνας) έχει πιο πολλά είδη έητζ απ' ότι έχει έντομα ο Αμαζόνιος.
Χωριό ε χωριό.     



12 σχόλια:

  1. Διαγράφεις τα σχόλια η γαμιέται ο Ζους στον μπλογκερ και δεν τα βλέπω;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ρε πηγα το πρωί να συνδεθώ στο λογαριασμό και να σου απαντησω και όπως ημουν ακόμα σύτσιμπλος έσβησα όλα τα σχόλια....γάμησέ με δηλαδης

      Διαγραφή
    2. http://kourdistoportocali.com/UsersFiles/MALAKAbhqsyq.jpg
      Υ.Γ. Έχεις πάλι δίκιο. Πάλι έχεις δίκιο. Δίκιο πάλι έχεις. Έχεις δίκιο πάλι. Πάλι δίκιο έχεις. Δίκιο έχεις πάλι. Αυτά.

      Διαγραφή
    3. Α, γιατι στο τσελέ τοτε στα μπάχαλα, έμπαινα με τον λογαριασμό και με έβγαζε ανώνυμο δυο-τρεις φορές.

      Διαγραφή
    4. μικρέ Θωμά, θα σε κάνω υπουργό δικαιοσύνης να μου δίνεις δίκια, να μου κρατάς το μπουφάν όταν πηγαίνω στις δεξιώσεις και να μου σιδερώνεις τις κάλτσες γιατί κουράστηκα η Κρητη και δεν μπορεί να μου βάζω πλυντηριο κάθε 3 μέρες.

      Καννίβαλλε, πες χαρακτηριστικά 2-3 σχόλιά σου που βγηκαν έτσι για να αποδώσω δικαιοσύνη και να πω ένα καλό λόγο στον ατζέντη μου να σε κάνει φίρμα

      Διαγραφή
    5. Τα διάγραψα αμέσως μέχρι να με βάλει με την σφραγίδα γνησιότητας και προστασία προέλευσης.

      Διαγραφή
    6. ίσα μωρη Ε.Π.Ο.Π., που μου έμαθες και τους τόνους

      Διαγραφή
  2. Οι τυφλοι και ο ελεφαντας ( http://en.wikipedia.org/wiki/Blind_men_and_an_elephant )

    Six blind men were asked to determine what an elephant looked like by feeling different parts of the elephant's body. The blind man who feels a leg says the elephant is like a pillar; the one who feels the tail says the elephant is like a rope; the one who feels the trunk says the elephant is like a tree branch; the one who feels the ear says the elephant is like a hand fan; the one who feels the belly says the elephant is like a wall; and the one who feels the tusk says the elephant is like a solid pipe.

    A king explains to them:

    All of you are right. The reason every one of you is telling it differently is because each one of you touched the different part of the elephant. So, actually the elephant has all the features you mentioned

    Βλεπω/εις/ουν/με συνηθως ενα μερος της εικονας. Συχνα αυτη που μας βολευει απο αυτη που ισχυει ( και αν ειναι καποιος αρκετα ικανος για να βγαλει ενα αντικειμενικα σωστο συμπερασμα ). Χρειαζεται ενα ξεχωριστο μυαλο για να δει την γενικοτερη εικονα / πιασει κατι στον αερα που να χτυπαει ενα συναγερμο.

    Η οτι ειμαστε αρκετα μικρονοες και κανουμε / λεμε πραγματα που θα μετανιωσουμε στη πορεια.

    Εχω μια αισθηση οτι αυτο που λεγανε παλιοτερα σε καθε προθερμανση για flame war για 5 λεπτα διαλειμμα απο το πληκτρολογιο μεχρι να ηρεμισουν τα πνευματα μονο καλο κανει.

    Ελπιζω / ευχομαι φετος τα πραγματα να ειναι λιγο καλυτερα απο το 2013.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αν και τον συγκεκριμένο μύθο τον έχω ξανακούσει, δεν θα μπορούσε να ταιριάξει καλύτερα Foot Massage Master (FMM θα σε λέω αν θες!), αν και έδωσα αρκετό χρόνο στον εαυτό μου πριν γράψω αυτό το κείμενο, οπότε, παρόλο το μπινελίκωμα, είναι απόρροια πολύ ενδελεχούς σκέψης και προ πάντων, ηρεμης.
      Τις ίδιες ευχές κάνω κι εγώ!

      Διαγραφή
  3. Αληθινό περιστατικό:
    Έπινα καφέ χωρίς γάλα (άχρηστη πληροφορία ήταν αυτή) σε φραπετέρια και στη δίπλα παρέα βγάζανε φωτό κάτι άντρες μεταξύ τους και τις ανεβάζανε στο φουβού από το κινητό. Και περιμένανε τα σχόλια. Και περιμένανε τα λάηκς. Και φωνάζανε κιόλας οι μαλάκες! Και απ ότι κατάλαβα ο αδερφός αυτουνού που ανέβασε τη φωτό του σχολίασε κάτι του στυλ "ρε μαλάκα όλο άντρες σου κάνουν λάηκ χαχαχαχα" και αυτός τον πήρε τηλέφωνο και τον έβριζε λέγοντάς του να σβήσει το σχόλιο! ΕΛΕΟΣ γαμώ τους προβολείς που έβαλες στο μπαγκράουντ!

    Κατά τ' άλλα συμφωνώ σε όλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. δαιμονικός ο αδεφός....τρολλιά στα μούτρα του κάθε κάγκουρα, αλλά ευτυχώς δεν έχω πλέον τέτοιους στο λογαριασμό μου.
      Καλη χρονιά χανιωτόμπαλο και λίγα με τους προβολείς όταν έχεις να κάνεις με σελέμπριτι!!

      Διαγραφή
    2. Αν θές, γίνε αναγνώστης, αλλά μη βάλεις αυτό το μπλογκ στη λίστα του μπλογκ σου,αν δε θες ψόφα

      Διαγραφή

μην ντρέπεσαι, γράψε τη μαλακία σου